Jeg får ofte en forespørgsel på en tyk sengerand og tænkte at jeg lige ville prøve at forklare, hvad det egentlig betyder.

Du kan se udvalget af Sovedyrets sengerande her

2 typer af sengerande

Der findes i min verden, 2 forskellige typer af sengerande.

Traditionel sengerand

traditionel sengerand

Den ene er den “traditionelle” sengerand, hvor den ikke er ret tyk og skal bindes med snore til tremmerne i børnesengen. De snore kan udgøre en risiko for, at dit barn leger lidt for meget med den på en uheldig måde. Det er typisk den slags sengerande som ens bedsteforældre typisk syer. Den er ikke “fast”, men er også noget nemmere at lave, og du kan så selv vælge stoffet til den.

Tyk sengerand

tyk sengerand
Tyk sengerand fra Smallstuff

Den “nye” type er i min verden en fast og tyk sengerand. Det er også ofte betegnet som en skummadras eller fast sengerand. Den har en tyk skummadras indeni og så noget syet stof rundt om. Ofte er tykkelsen omkring 4 cm, som gør den i stand til at stå selv i børnesengen. Den skal derfor ikke bindes med snore. Jeg har endnu ikke hørt om børn, der er blevet kvalt i en snor fra en sengerand, men risikoen er der jo, hvis det bliver en for lang snor.

Nogle af disse faste sengerande kan endda vaskes direkte med skum og stof. Jeg har tidligere skrevet om, hvordan du vasker din sengerand.

Jeg har kun de tykke sengerande hos Sovedyret, da jeg mener det er den bedste type, og jeg er ikke selv en stor tilhænger af de sengerande der skal bindes fast til tremmerne. Mine to piger sover begge med en sengerand, selv den største af pigerne, som ligger i en udtrukket Kili seng. Der når den ikke hele vejen rundt, hvilket er helt fint – for den pynter stadig rigtig meget i sengen. Jeg har sengerande fra mærkerne Sebra, Smallstuff, Småfolk, Vanilla og Roommate. Min egen personlige favorit er en Konges Sløjd sengerand.

Så en tyk sengerand er altså en tyk / fast en af slagsen der kan stå selv i børnesengen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *