Din kurv0
GRATIS FRAGT over 399 DKK
VI BYTTER TIL 10. JANUAR

Praktisk info om sengetøj - vasketider, grader og hvor ofte

Et sæt sengetøj kan faktisk holde i rigtig mange år, hvis bare du husker at passe på det. Det kræver at du tager dine forholdsregler og følger de anvisninger der kommer med sengetøjet. Husker du at vaske på den rigtige varme / temperatur, så vil farven også holde meget bedre. 

Her er et par almindelige huskeregler omkring sengetøj.

Hvad skal sengetøj vaskes på?

Du skal vaske sengetøj på 60 grader. Det sikrer at alle bakterier og husstøvmider forsvinder og giver det bedste rene resultat. Det er dog mere skånsomt for sengetøj at vaske på 40 grader, da farven risikerer at blive dårligere ved for høj temperatur. Husk også at bruge det rigtige vaskemiddel – gerne et som er skånsomt mod miljøet og allergivenligt. 

Hvor ofte skifte sengetøj?

Du skal vaske dit sengetøj cirka hver 14. dag. Dit sengetøj bliver hurtigt fyldt med sved, hår og døde hudceller. Derfor er det vigtigt at vaske dynebetræk og hovedpudebetræk ofte for at fjerne snavs. Vask gerne hovedpudebetræk oftere. Hvis du har allergi overfor husstøvmider, bør du vaske sengetøjet oftere, da husstøvmider lever rigtig godt i sengetøj.

Hvad størrelse er baby sengetøj

Baby sengetøj har størrelse 70x100 cm i de danske standard størrelser. Hovedpudebetræk til baby størrelse er typisk 40x45 cm. Det er vigtigt at du køber en dyne der har samme størrelse, så du ikke får for meget sengetøj hængende ud over dynen. Så vælg de danske størrelser der er 70x100 cm.

Hvad størrelse er junior sengetøj

Junior sengetøj er efter danske størrelser 100x140 cm. Hovedpudebetræk er 40x45 cm. Det er vigtigt at du får en dyne som har samme størrelse som dynebetrækket, da sengetøjet ellers vil have nogle irriterende overskydende sider. Gå derfor efter danske dynestørrelser som også har 100x140 cm.

Hvad størrelse er voksen sengetøj

Voksen sengetøj har en størrelse på 140x200 cm. Bredden er 140 cm og længden er 200 cm. Hovedpudebetrækket er typisk samme størrelse som til junior, nemlig 40x45 cm. Du kan få voksen sengetøj i ekstra længde, som så vil være 140x220 cm. Det er de danske standard størrelser og du bør gå efter en dyne på samme størrelse.

Hvad er satin sengetøj

Satin kaldes også bomuldssatin og er en måde du væver bomuldet på. Så Satin betyder egentlig at det er 100% bomuld og bomuldstråden er vævet i satin-vævningen. En satin-vævning gør at du opnår en mere tæt, blød og blank overflade. Det er en dyrere proces at satin-væve og derfor er sengetøj i satin ofte dyrere end normal sengetøj.

Hvor meget sengetøj til baby

Du skal rent praktisk ikke bruge mere end 3 – 4 sæt sengetøj til baby. Det er også nok kun med 1 babydyne. Det kommer dog an på hvor ofte du vasker. Hvis du ikke orker at vaske sengetøj så ofte, så skal du have flere sæt sengetøj. Vasker du derimod ofte, så kan du nøjes.

Det er dog altid rart at have mere sengetøj at skifte imellem - specielt også hvis du har en dyne kun til barnevognen. 

Fandt du ikke det produkt du søgte?
Kontakt os på hej@sovedyret.dk eller 22 59 00 16.