julekalender til børn 2023

En julekalender til børn er en fantastisk måde at gøre nedtællingen til jul endnu mere spændende på. Men med så mange muligheder derude, hvordan vælger du så den rette for dit barn? I denne guide vil vi kigge nærmere på de forskellige typer julekalendre, og give dig nogle tips til, hvordan du finder den perfekte julekalender til dit barn i 2023.

Top 10 julekalendre til børn

Først lister jeg lige de 10 mest populære kalendere i 2023. Der er virkelig noget for enhver smag.

Hvad er en julekalender til børn?

En julekalender (eller nogle vil kalde det en adventskalender) er en kalender, der tæller ned fra 1. december til juleaften. Hver dag har sit eget lille låge eller rum, hvor der gemmer sig en overraskelse. Disse overraskelser kan variere meget, alt fra slik og legetøj til aktiviteter og oplevelser. Ideen er at give børnene noget at glæde sig til hver dag i december som en del af juleforberedelserne.

Hvorfor er adventskalendere populære hos børn?

Adventskalendere er en skattekiste af overraskelser, der kombinerer spændingen ved at åbne en gave hver dag med den søde forventning om juleaften. Barnets forventning bygger op hver dag, når de åbner en ny låge og opdager en ny overraskelse. Det er også en sjov måde at tælle ned til jul på og hjælper børn med at forstå begrebet tid.

De mest populære typer af børns julekalendre

Julekalendere med slik og chokolade

Dette er nok den mest klassiske type adventskalender. Bag hver låge gemmer sig en lille bid af slik eller chokolade. Det kan være alt fra et stykke chokolade formet som en julemand til en lille pose med vingummi.

Det er de kalendertyper der fylder i Bilka, Føtex og alle andre supermarkeder.

Julekalendere med legetøj

Disse julekalendere er fyldt med små legetøj, som dit barn kan lege med. Det kan være alt fra LEGO-figurer til små biler eller dukker. Denne type julekalender er især populær hos børn, der elsker at lege og bruge deres fantasi. Den slags julekalender er jeg personligt mere til, da børnene får lidt mere ud af det, end hurtigt billigt slik.

Tegneserie- og tegnefilm-inspirerede julekalendere

Disse julekalendere er baseret på populære børneserier og -film, som fx Frost, Paw Patrol eller Marvel superhelte. De indeholder typisk legetøj eller genstande fra det pågældende univers, fx actionfigurer, klistermærker eller kort.

Interaktive og app-baserede adventskalendere

Disse er en moderne twist på den traditionelle adventskalender. De kan inkludere alt fra interaktive puslespil til daglige aktiviteter eller udfordringer, der kan fuldføres via en app på en smartphone eller tablet.

Guide til at vælge den perfekte julekalender til dit barn

Alderssvarende adventskalendere: 0-3 år, 4-7 år, 8-12 år

Når du vælger en adventskalender, er det vigtigt at tage hensyn til barnets alder.

Små børn (0-3 år) vil sandsynligvis få mest glæde af simple julekalendere med store, lette at åbne låger og sikre overraskelser som klistermærker eller små plysdyr. Her er 4 gode eksempler. Specielt Pixi julekalenderen er god, da du så har en ny godnathistorie hver eneste aften i hele december.

Ældre børn (4-7 år) kan håndtere mere komplekse julekalendere med mindre dele eller aktiviteter. Det er her hvor LEGO, BRIO og HAMAs DIY julekalender virkelig er gode. Men Disneys kalender er også altid et hit. Se et par eksempler på dem her.

Børn i skolealderen (8-12 år) vil nyde udfordrende og lærerige julekalendere. Nu begynder børnene at kende til Harry Potter universet og Star Wars universet – specielt igennem de mange gode LEGO serier. Det kan også være de spiller meget Minecraft, så er der den perfekte julekalender til dem. Barbie er måske blevet deres bedste ven – så er der en kalender til dem. Se nogle udvalgte her.

Drenge vs. piger adventskalendere

Selvom mange adventskalendere er unisex, kan nogle være mere rettet mod drenge eller piger. For eksempel kan julekalendere med prinsesser eller dukker være mere tiltalende for piger, mens drenge måske foretrækker julekalendere med biler eller superhelte.

Budgetvenlige vs. luksus

Adventskalendere kommer i alle prisklasser. Hvis du leder efter en budgetvenlig mulighed, er der masser af billige adventskalendere til rådighed. Det er typisk de chokolade-julekalendere du finder i Netto eller Rema 1000 – de kan ofte købes til måske 20-30 kroner.

Hvis du er villig til at bruge lidt mere, kan du finde luksus adventskalendere med høj kvalitet legetøj, gourmet slik, eller endda smykker. Der ligger prislejet typisk fra 100 kroner og op til måske 500-600 kroner.

Julekalendere der passer til dit barns interesser

Endelig, overvej dit barns interesser når du vælger en adventskalender. Hvis dit barn elsker at bygge, ville en LEGO-adventskalender være et hit. Hvis dit barn elsker at male eller tegne, ville en kunstnerisk adventskalender med nye farveblyanter eller maling være perfekt.

Anbefalinger til de bedste julekalendere for børn 2023

Vi har samlet en liste over de bedste julekalendere for børn i 2023. Listen indeholder noget for alle – fra julekalendere med slik og chokolade til julekalendere med legetøj og aktiviteter.

Top 10 julekalendere med legetøj, slik og andre overraskelser:

 1. LEGO City julekalender
 2. Paw Patrol julekalender
 3. Disney Frozen julekalender
 4. Barbie julekalender
 5. Harry Potter julekalender
 6. Star Wars julekalender
 7. LOL Surprise julekalender
 8. Fortnite julekalender
 9. Pokemon julekalender
 10. Minecraft julekalender

De mest populære licenserede julekalendere (f.eks. Lego, Barbie, Harry Potter):

 1. LEGO Star Wars julekalender
 2. Barbie Dreamtopia julekalender
 3. Harry Potter magisk julekalender

Nye og spændende julekalendere på markedet i 2023:

 1. Lego Super Mario julekalender
 2. Baby Shark julekalender
 3. Marvel Avengers julekalender

Årets afslutning

Hvor køber man en julekalender til børn?

Du kan finde adventskalendere i mange butikker og online webshops. De største legetøjsbutikker og supermarkeder har typisk et bredt udvalg af julekalendere fra oktober og frem.

Deadline for at købe en julekalender til dit barn

Det er en god ide at købe din julekalender inden december starter, så dit barn kan begynde nedtællingen fra den 1. december. Men hvis du er sent ude, kan du stadig finde julekalendere i butikkerne i de første par dage af december.

Vi håber, at denne guide har givet dig nogle gode ideer og inspiration til at finde den perfekte julekalender til dit barn i 2023. Husk, at det vigtigste er, at dit barn har det sjovt og nyder nedtællingen til jul. Glædelig jul!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *