Mange forældre har brug for hjælp til at lære, hvordan de skal få deres børn til at sove godt. Det er ikke altid let at finde ud af, om dit barns søvnmønster passer til de normale standarder, og derfor kan det være en god ide at undersøge det mere nøje.

Bøgerne herunder har alle med børns søvn at gøre – på den ene eller anden måde. Find den som passer bedst til jeres behov som forældre lige nu.

Nyhed
Nyhed
Nyhed
Nyhed
Nyhed
Nyhed
Nyhed
Nyhed
Nyhed
Nyhed
Nyhed

Arbejder på sagen...

No more items available

Hvorfor er det vigtigt at undersøge børns søvn?

Mange forældre har brug for råd omkring sove-rutiner for deres børn. Det kan være svært at vide, om dit barns søvn passer til normalen, derfor er det en god idé at undersøge det nærmere. Lad os prøve at kigge på hvorfor det er vigtigt at undersøge børns søvn og hvilke konklusioner man kan trække ud af det.

Fordelene ved et regelmæssigt søvnmønster

Et af de vigtigste formål med at undersøge et barns søvnmønster er, at man kan få en bedre forståelse for, hvilken type struktur barnet har brug for. Desuden vil en regulering af søvnmønstrene også kunne give barnet mere energi og overskud i løbet af dagen – noget som alle har brug for i dagens hektiske tidsalder. Man skal huske på, at et godt helbred går hånd i hånd med et godt synkroniseret biologisk ur og ordentlig restituering fra dagens aktiviteter sammen med den rette mængde dyb og REM-søvn.

Hvilke slags data skal man se efter?

Forældre skal holde øje med flere forskellige ting fx

  • antallet af timer, barnet sover om natten,
  • varigheden af ​​dyb søvn,
  • antallet af gentagne vågninger
  • andre unormale mønstre.

Analyseret data fra disse parametre kan hjælpe forældrene med at tracke eventuelle ændringer i barnets sovevaner eller opfattelse pr dag. Dette kan vise sig meget nyttigt især under perioder med stress eller sygdom.

Generelt bør du dog nok tage børns søvn stille og roligt, og ikke stresse over det. Alle børn er forskellige og at sammenligne med mødregruppens børn er sjældent muligt.

Men stadig en god ide at læse et par bøger om børns søvn, for det er en vigtig del i barnets opvækst.