At have små børn hænger uløseligt sammen bleskifte – og mange af slagsen. Hvad er så bedst stofbleer eller engangsbleer? For mange nybagte forældre forekommer sidstnævnte ofte, som den eneste mulighed. Så kan de bare smide bleen med al snavset ud og skal kun forholde sig til den nye, rene ble, som hives op af pakken.

MEN der er mange fordele ved at vælge stofbleer fremfor engangsbleer både for barnet og for klimaet. Her kommer fem gode grunde.

1. Du sparer miljøet

Stofbleer kan genbruges, og der er derfor ikke et tilsvarende stort materialebrug, som belaster miljøet. Kerer du dig for planeten, er det derfor en god ide at vælge stofbleer fremfor engangsbleer.

Et barn på 3 år har i gennemsnit brugt mellem 6500 og 7000 bleer. I en treårig periode er omkring 45 stofbleer tilstrækkeligt, da bleerne kan vaskes og genbruges – det er værd at tænke over.

Stofbleer kan fås i flere forskellige materialer og kvaliteter. Du kan eventuelt vælge at anskaffe dig nogle af slagsen i økologisk bomuld, så klimaaftrykket bliver så lille som muligt.

2. Sundhed

det er sundere for barnet at være pakket ind i stof
Det er sundere for et barn at være pakket ind i stof end plastmaterialer. Det skyldes, at huden bedre kan ånde gennem stoffet, og huden dermed ikke er i samme risiko for at blive rød og irriteret.
Plastmaterialet gør også, at varmen har sværere ved at slippe ud, og der derfor er væsentligt varmere i en engangsble end en stofble. Det er ved at blive undersøgt, hvorvidt de kemiske stoffer i plastbleer kan have skadelig indvirkning på drengebørns sædkvalitet.

3. Økonomisk

er der også gevinst
Afhængig af, hvilket materiale du vælger, er der mange penge at spare ved at vælge stofbleer fremfor de mere almindelige engangsbleer. Er du tilmed ferm til at sy, så kan du lave stofbleerne selv og spare endnu flere penge.
Bleerne kan også gå i arv fra barn til barn, så hvis du engang bliver forælder til endnu en lille guldklump, ligger bleerne klar.

4. Komfort

hvad ville du selv helst have på?
Et fjerde argument for, hvorfor stofbleer er at foretrække, er komfort. Hvad ville du selv have på? Plastik eller blødt stof? Svaret er næsten givet på forhånd, og kunne dit barn give udtryk for sit eget ønske, ville det formentlig være det samme.
Stof sidder mere naturligt ind til kroppen, og følger nemmere barnets kurver, så bleen ikke sidder og genere. Bleen er jo på hele tiden, og det er derfor vigtigt at vælge et materiale, som dit barn føler sig godt tilpas i.

5. Et bredt udvalg af materialer

En ble ophører med at være hvid og kedelig, når du går fra engangsbleer til stofbleer – og hvad vil man ikke give for at peppe bleskiftet lidt op?
Der er et hav af muligheder, når du undersøger udvalget af stofbleer. Du kan vælge i økologisk bomuld, forskellige mønstre, modeller og farver.

Det var fem gode grunde – hvad venter du på?

Find de rigtige stofbleer her: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *