Her kan du finde alle vores tvillinge ammepuder, som er et godt alternativ til de almindelige ammepuder.

Bemærk at du skal finde både Fossflakes fyldet OG et betræk til tvillingeammepuden. Du vælger selv hvilket motiv du have på betrækket.

MERE OM TVILLINGE AMMEPUDER

Har du oplevet en stor familieforøgelse eller måske har din veninde lige fortalt at de venter sig – med tvillinger! Dobbelt familie og den dobbelte glæde. Der er en masse ting, som man skal have styr på inden fødsel er nær. Det mest åbenlyse er at alt, hvad man får at vide man skal have købt, skal man nu have købt 2 af: Senge, skabe til tøj og mængden af tøj.

Andre ting kan man nøjes med at købe en større udgave af, for eksempel klapvogn og barnevogn, men også en ammepude. Når man får tvillinger, er det nemlig lettest at fodre dem på samme tidspunkt, da de ofte har de samme vaner i starten – det den ene gør, gør den anden også, da det giver en tryghed.

HVORDAN BRUGER MAN EN AMMEPUDE TIL TVILLINGER?

Men hvad er forskellen på en almindelig ammepude og en ammepude til tvillinger? En ammepude bruges helt grundlæggende til, at understøtte børnene, når der skal ammes, så moderen kan slappe mere af i situationen og fokusere på amningen. En ammepude sikrer at baby ligger i den rette højde og vinkel i forhold til kvindens bryst.

Man sætter sig i en sofa, hvor man sidder ret og godt, lægger puden over sine ben og helt ind til maven, hvorefter man lægger tvillingerne på hver sin side af puden. I starten kan det godt være man skal have hjælp af sin partner, indtil man finder en god rytme.

Ofte vil en sygeplejerske eller jordemoder hjælpe mor og baby med at komme i gang med amningen, hvilket også involverer at få sig placeret rigtigt, så mælken løber bedst fra brystet. For nogle kvinder har det ikke en betydning, mens andre kan opleve at der ikke løber mælk til og baby ikke får noget at spise.

HVORDAN RENSER MAN EN TVILLINGEAMMEPUDE?

En ammepude, hvor der er plads til tvillinger, lyder umiddelbart noget større end en almindelig ammepude, hvilket også er tilfældet. Det er uundgåeligt at den vil blive lidt beskidt eller grisset, da babyerne nemt kan spytte lidt mælk ud, savle eller det kan løbe fra brystet.

De fleste ammepuder er fremstillet med et aftageligt betræk, der nemt kan vaskes, men flere af dem kan også holde til en tur i vaskemaskinen. Hvis man er i tvivl kan man altid prøve på at vaske den ved en 30-40 grader og putte den i et sengebetræk, så hvis der skulle gå hul på stoffet, så ødelægger man ikke vaskemaskinen med fyldet. Ellers er det også muligt at lægge den i blød og vaske den i hånden, så den bliver ren igen.