Forsiden på den trykte udgave

Endelig er vores godnathistorie færdig og kommet hjem. Bogen “Eventyret om Fabbe” har været lang tid under udvikling – en udvikling jeg vil tage dig igennem i denne artikel.

(Bogen “Eventyret om Fabbe” kan købes i shoppen her – men læs endelig videre med hele fortællingen om hvordan den blev til).

Først lidt baggrundsviden

Fabbe er navnet på Sovedyrets “maskot”, den der pryder logoet i vores webshop, og som ses rundt om, hvor vi bevæger os.

Fabeldyret FabbeHan opstod, da jeg på et tidspunkt var på loppemarked, og fandt et hæklet sovedyr. Brian døbte det straks Fabbe, da han mente det lignede et fabeldyr. Så fabeldyret Fabbe var født. Den første var til min datter, Luna – og jeg fik kontakt til en, som kunne hækle flere. Det var faktisk ud fra det, som startede hele Sovedyret konceptet.

De første skitser

Nu blev Fabbe vores logo, og Brian er en mand fyldt med flere ideer, end han kan nå at føre ud i livet. Men en godnathistorie skulle jo høre sig til vores koncept. Derfor gik han i gang med at skitsere hele historien om Fabbe.

Se de første skitser af “Eventyret om Fabbe” her – i første omgang, gik den under navnet “Fabbe – Godnat og sov godt”.

Eventyret om Fabbe skitser - første 8 sider
Eventyret om Fabbe skitser - side 9 til 16
Eventyret om Fabbe skitser - sidste 8 sider

De blev ikke alle tegnet på samme tid, og Luna var prøveklud, da Brian sad og læste godnathistorien for hende et par gange, for at teste tekst og billeder af. Luna var vild med Fabbe og ikke mindst dens nye ven, uglen Ugge.

Illustrering af Fabbe

Fabbe eksisterer jo sådan set allerede som en hæklet bamse, så det var faktisk lidt en udfordring, at skulle lave ham om til en illustration. Derfor gik Brian i gang med at illustrere den i lidt forskellige versioner. De første forslag så sådan her ud.

4 versioner af Fabbe

Jeg viste billedet på Sovedyrets Facebook Side og de fleste stemte på nummer 3, og derfor gik Brian videre med det billede og den streg i resten af bogen.

Der blev knoklet løs med Illustrator og Fabbes eventyr tog hurtigt fart. Efter de første par sider var illustreret – som tog en del sene aftentimer – så gik de næste noget hurtigere. Hele processen omkring uglen Ugge var også meget sjov at være med til. Jeg synes at Brian fik ham illustreret, som en rigtig sød ugle – og han elsker bare sin bedste ven, Fabbe.

Den første side, som Brian skabte, var lidt det landskab, som Fabbe skulle optræde i.

En stor græseng, med blomster, blå himmel og masser af solskin. En enkel streg, og klare bløde farver. Nu var formen skabt og klar til at give Fabbes eventyr liv.

Historien om Fabbe har til formål, at fortælle lidt baggrund om Fabbe, give ham liv og så skulle det være en historie, med lidt handling. Dertil krydrede vi det med lidt læring omkring blomster, roser, torne og ugler. Det er en enkel historie, som de mindste og frem til cirka 6 års alderen kan være med på.

Min klare yndlingsside i historien er, hvor Ugge skal til at hjælpe Fabbe med at få tornen ud af snablen. Se den lille detalje, hvor Ugge har hånden på Fabbes hoved for at trøste ham – og de små tårevædede øjne på Fabbe.

Yndlingsside i Eventyret om Fabbe

Det er da for kært. Mon det ender godt?

Bogen blev sendt til tryk

Efter et par måneders arbejde med idegenerering, skitser, storyboard, illustrering og finpudsning, kunne vi endelig sende den til trykken. Et par uger efter, kom der en stor papkasse hjem. Jeg var ellevild efter at få kassen åbnet, og få fingrene i bogen.

Papiret var helt perfekt valgt. Det var klare farver og med en god papirtykkelse, som er lækker at bladre med.

Fabbe selv, var også lykkelig efter, endelig at kunne læse sin egen godnathistorie.

Fabbe læser sin egen historie

Jeg har taget et par billeder af bogen, så du kan se, hvordan den tager sig ud i sin endelig udgave. Forside og midtersiderne. Det er jo 24 illustrerede sider, plus 4 ekstra sider i forside, bagside og indersider på dem.

Forsiden på den trykte udgave
Midterside af Eventyret om Fabbe

En sød lille bog i størrelsen 12×12 cm. Dit barn vil elske historien og jeg håber der kommer mange flere med Fabeldyret Fabbe i hovedrollen.

Du kan købe bogen, Eventyret om Fabbe i shoppen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *