Mine børn har altid haft det lidt svært ved at sove ordentligt om natten. Det er rigtig frustrerende ikke at vide hvad jeg kan gøre for at de får en ordentlig søvn. Efter adskillige måneder med yderst varierende søvn, gik jeg efter at finde en række bøger om søvn og børn.

Det viste sig hurtigt, at der var en række bøger om emnet, og jeg vil liste 10 af dem op her.
(Det er ikke alle jeg har læst 100% igennem, nogle har jeg bare skimmet igennem – meget af informationen i de følgende bøger er jo næsten ens).

Se alle vores bøger om Børn og Søvn her

Bøger om barnets søvn


Børns søvn

Denne bog “Børns søvn” er af mange betragtet som en “håndbog i børns søvn”. Det er ikke helt forkert, for jeg synes den afdækker mange gode områder. Det er dog ikke en der direkte er fyldt med gode råd – det er mere en “teoretisk” forklaring på børns søvnproblemer.

Kan købes hos Saxo her


Helens bog om børn & søvn

Bogen er skrevet af Helen Lyng Hansen, også kendt som netsundhedsplejersken. Det er en bog på 222 sider, fyldt med god information til at sikre dit barn en god søvn. Har du tvillinger, så kan bogen være god for dig, da der er et specielt kapitel dedikeret tvillingernes søvn.

Find Børn og Søvn bogen her

Jeg håber du finder en bog blandt ovenstående som du finder interessant og som kan hjælpe dig til at give dit barn en bedre søvn. På trods af at have læst og skimmet disse bøger, så har jeg stadig problemer med søvnen en gang imellem. Jeg tror dog personligt, at børn bare skal have søvnproblemer ind imellem – det er en fase af deres udvikling. Og så hjælper det selvfølgelig heller ikke, at mine to piger begge er ørebørn, og har fået dræn i flere gange.

Jeg håber dog stadig at nogle af de mange gode råd i bøgerne, kan give dine børn en god søvn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *